Поиск по сайту / Site search

29.01.2018

Галина Дичковська: Висоцький — це танк, який стріляє по скрепах Кремля

Отакоєво. Одні за, другі проти. Висоцький хорошо, Висоцький плохо. Дзвоню до знайомого добровольця, ДУКівця, західняка-галичанина, вщент україномовного, бо російської просто не знає, грамотно не напише — зуб даю…, а мені замість гудків: «На теплоходе музыка играет, а я одна стою на берегу…»

Гу-гу-гу…

Анекдот такий був в радянські часи:
Питають у вірменського радіо: А що таке політика?
Атвечаем:
— Как комар писяет видел?
— Нет.
— А это исшо тоньше!

Перефразовуючи на теперішнє: Інформаційна війна — це дуууууже тонка річ. Не попадеш в 10, рикошетом тебе покришить.

Отже первинний посил Володі Вятровича — українське ФБ мастурбує на Висоцького, але не ловить екстазу від Стуса. Посил правильний в контексті критики нашого /українського/ відвічного заглядання на чуже і возвеличування чужого та ігнорування свого. Про те, що будь-що в інформаційній війні Кремля проти нас може ставати інструментом війни і поневолення — посил також правильний. Зверніть увагу: будь-що може ставати інструментом імперської політики. Слова Володі Вятровича теж. Публічні наші люди, фільтруйте базар, — ви публічні.

Неправильний посил у комах між Висоцьким, Булгаковим і Пугачовою. Рязанова я б теж не чіпала, але то буде много букоффф. Булгаков, яким би геніальним він не був, є імперець в своїй суті і в своїй самодемонстрації. Пугачова попсить при всіх владах і далі буде попсити. Висоцький (і Рязанов теж) — це постаті, які більше чи менше, послідовно чи не завжди, руйнували тоталітарність, а значить — імперськість Росії.

Так, Москва буде використовувати його в стратегії мишибратья, а ЩО вам боронить використовувати його як руйнатора «рускомірності»?

З позиції українського націоналізму (і спільних наших знайомих з Володею Вятровичем — Василя Кука та мого батька, Дичковського Ореста, через яких, власне, тяглість ідей іде далі) — ВСІ НАРОДИ СВІТУ є рівноправними і рівноцінними. Російський народ як НАРОД є такий самий як сотні інших народів. Російська імперськість — це відповідальність правлячого класу Росії і мовчазної згоди переляканої чи такої ж імперської більшості. В.Висоцький — постать, яка воює на території Росії з страхом, з брехнею, з людоблизство (до речі, варто ж використати його українсько-єврейські корені в контрагітації). І мені абсолютно начхати, що при тому він бігав по бабах і пив горілку. Це танк, який стріляє по скрепах Кремля. І треба мудро і виважено йому допомагати. А що скрепи намалюють профіль Висоцького на танку і помчать ним на Донецьк, то завдання контрагітаторів в тім, щоб танкістам такого танка пояснити: Висоцький завжди стріляв по скрепах, і ти так роби, і розвернути танк…

І ще… імперські наративи Священного Риму ми зараз великою мірою споживаємо через християнство…

А комар… він дуже тонко пісяє…

Комментариев нет:

Отправить комментарий

..."Святая Земля" – прототип всех остальных, духовный центр, которому подчинены остальные, престол изначальной традиции, от которой производны все частные ее версии, возникшие как результат адаптации к тем или иным конкретным особенностям эпохи и народа.
Рене Генон,
«Хранители Святой Земли»
* ИЗНАЧАЛЬНАЯ ТРАДИЦИЯ - ЗАКОН ВРЕМЕНИ - ПРЕДРАССВЕТНЫЕ ЗЕМЛИ - ХАЙБОРИЙСКАЯ ЭРА - МУ - ЛЕМУРИЯ - АТЛАНТИДА - АЦТЛАН - СОЛНЕЧНАЯ ГИПЕРБОРЕЯ - АРЬЯВАРТА - ЛИГА ТУРА - ХУНАБ КУ - ОЛИМПИЙСКИЙ АКРОПОЛЬ - ЧЕРТОГИ АСГАРДА - СВАСТИЧЕСКАЯ КАЙЛАСА - КИММЕРИЙСКАЯ ОСЬ - ВЕЛИКАЯ СКИФИЯ - СВЕРХНОВАЯ САРМАТИЯ - ГЕРОИЧЕСКАЯ ФРАКИЯ - КОРОЛЕВСТВО ГРААЛЯ - ЦАРСТВО ПРЕСВИТЕРА ИОАННА - ГОРОД СОЛНЦА - СИЯЮЩАЯ ШАМБАЛА - НЕПРИСТУПНАЯ АГАРТХА - ЗЕМЛЯ ЙОД - СВЯТОЙ ИЕРУСАЛИМ - ВЕЧНЫЙ РИМ - ВИЗАНТИЙСКИЙ МЕРИДИАН - БОГАТЫРСКАЯ ПАРФИЯ - ЗЕМЛЯ ТРОЯНЯ (КУЯВИЯ, АРТАНИЯ, СЛАВИЯ) - РУСЬ-УКРАИНА - МОКСЕЛЬ-ЗАКРАИНА - ВЕЛИКАНСКИЕ ЗЕМЛИ (СВИТЬОД, БЬЯРМИЯ, ТАРТАРИЯ) - КАЗАЧЬЯ ВОЛЬНИЦА - СВОБОДНЫЙ КАВКАЗ - ВОЛЬГОТНА СИБИРЬ - ИДЕЛЬ-УРАЛ - СВОБОДНЫЙ ТИБЕТ - АЗАД ХИНД - ХАККО ИТИУ - ТЭХАН ЧЕГУК - ВЕЛИКАЯ СФЕРА СОПРОЦВЕТАНИЯ - ИНТЕРМАРИУМ - МЕЗОЕВРАЗИЯ - ОФИЦЕРЫ ДХАРМЫ - ЛИГИ СПРАВЕДЛИВОСТИ - ДВЕНАДЦАТЬ КОЛОНИЙ КОБОЛА - НОВАЯ КАПРИКА - БРАТСТВО ВЕЛИКОГО КОЛЬЦА - ИМПЕРИУМ ЧЕЛОВЕЧЕСТВА - ГАЛАКТИЧЕСКИЕ КОНВЕРГЕНЦИИ - ГРЯДУЩИЙ ЭСХАТОН *
«Традиция - это передача Огня, а не поклонение пеплу!»

Translate / Перекласти