Поиск по сайту / Site search

12.12.2020

Олег Карпюк: "Чоовік як еволюційна інновація?" Станіслава Комарека

Девід Раймер народився у 1965 році хлопчиком, проте через невдале обрізання у восьмимісячному віці втратив пеніс - за порадою лікарів його піддали гормональному лікуванню і почали виховувати як дівчинку. Попри тріумфальні заяви ЗМІ щодо культурного формування гендерної ідентичності, Девід, якому дали нове ім'я Бренда, дівчинкою не став - він продовжував обирати в якості іграшок машинки та рушниці і демонструвати чоловічу поведінку. Пізніше Девід пройшов зворотну гормональну терапію, однак, життя у нього не склалось і він покінчив життя самогубством. 

Гендер може й соціальний конструкт (наче буквально все і вся у цьому світі витвір якогось іншого походження), проте дитинчата макак чоловічої статі обирають собі іграшки на коліщатках, а самиці обирають плюшеві іграшки. Макаки, однак, розумніші за людей, оскільки у них немає нічого подібного до людського "Гендеру в деталях", котрий би просвітив, що їх спонтанний вибір в дитинстві зумовлений нав'язуваними клятим патріархатом нормами

Детальний огляд допубертатних дітей також не сподобається войовничим феменісткам і дегендератам: хлопці граються у більших та впорядкованіших ієрархічних групах, дівчатка ж радше парами; перші відпрацьовують домінантні, змагальні та войовничі типи поведінки, другі ж вправляються у соціальних ролях. Великих жіночих спільнот, особливо з ієрархічною структурою, в історії майже не було. Жінки не розводять голубів та не колекціонують жуків, проте це не викликає мітингів, протестів та петицій, на відміну від відсутності жінок-композиторів чи філософів. 

Результати пупілометрії (визначення реакції зіниць) чоловіків та жінок, яким демонстрували зображення милого немовляти показали, що розширенням зіниць реагує 98% всіх жінок та лише 5% чоловіків. Зіниці теж в соціальний конструкт запишемо? 

Амбівалентність пронизує усю гендерно-феміністичну ідеологію - наприклад, коли гомосексуальна поведінка проголошується "нормальною", бо "в природі зустрічається у більш ніж 1500 видів". Але ось що ще відбувається в природі: повноцінна моногамія у ссавців - явище доволі рідкісне, а у приматів вона притаманна лише гібонам. У більшості видів самців самка виховує дитинчат сама. Самці зебри після перебирання влади над стадом провокують викидні у кобил, що їх запліднив його попередник. Розважаються так і молоді дельфіни, причому об'єктами їх сексуальних атак є не лише самиці їхнього виду, а й зовсім інші тварини, як-от акули та морські черепахи. Пінгвіни промишляють проституцією та груповими зґвалтуваннями https://bbc.in/39t57Br. І не забуваймо, що слабких дітей потрібно вбивати, як це роблять лелеки з найслабшим пташеням https://bit.ly/2vHSJih. 

"Прогресивні" світочі проголосили гомосексуальні відносини ідентичними гетеросексуальним. Однак, "гетеросексуальний світ", не має аналогічної сексуальної зацикленості - у 80-их в Сан-Франциско, куди з'їхались гомосексуалісти з усієї західної половини США, напередодні епідемії СНІДу, серйозно обговорювали, чи можна вважати тисячу партнерів на рік проміскуїтетом, чи ще ні. Гетеросексуальні клуби не мають аналогів "дарк-румів" гей-клубів, а активність користувачів в застосунках для гей-знайомств втричі перевищує гетеросексуальні https://bit.ly/32SXscY. Залишається також відкритим питання, пише Комарек, якою мірою провокативні гей-паради сприяють доброму ставленню суспільства до гомосексуалістів. Не забудьте поставити веселкову стрічечку до наступного київського гей-параду, щоб усі визнавали в вас частину прогресивної спільноти! 

В історії ніколи не було нічого подібного на "шлюб" двох гомосексуалістів і навіть сучасність тут нічого не додала. Взяла гору тенденція до уподібнення — вічна дилема не лише всіх меншин, а й жіночої емансипації — важко не згадати про панівний нині тренд на жіночий оверсайз, піджаки, які роблять плечі ширшими та боцінки мартінси. Так і гомосексуалісти не винайшли нічого нового, і просто копіюють моногамний християнський шлюб  — він + він + песик в орендованій квартирі. 

Маскулінний військовий запал охолодила Перша світова, знищила Друга, а фінальним акордом придушення войовничого духу став 1968 рік і рух спротиву війні у В'єтнамі. США, каже Комарек, в цьому плані дещо архаїчніші та досі не позбавилися войовничого запалу. Все це добре пояснює, чому джавеліни ми отримали від "агента Путіна" Трампа, а не від толерантної Європи, яка всіма силами блокувала продаж летальної зброї у найкритичніший для України момент, адже війна, хоч би яка там вона у вас не була — харам. Вивід данського контингенту з Афганістану, аргументований тим, що "дана діяльність є небезпечною для життя", дещо нагадує Швейкове "Не стріляйте, адже тут люди!" 

На зміну державі патріархального типу — Фатерлянд — прийшла Матерлянд, соціальна держава загального добробуту, яка має несвідомою метою інфантилізацію всіх громадян, адже всеосяжна турбота неможлива без такого ж всеосяжного задушливого адміністративного контролю, тож усі прояви самостійності й незалежності викорчовуються. 

Фемінізм проростає з того самого коріння, що і марксизм, а боротьба проти патріархату дуже сильно нагадує боротьбу з "капіталізмом" — адже хто з нас колись бачив живого "капіталіста" чи "патріарха"? Феміністичні заклики щодо винищення людства не викликають ніякої реакції з боку його сучасних послідовниць: Мері Дейл у своєму інтерв'ю "What is Enlightenment?" запропонувала шляхом "зачистки" зменшити кількість чоловіків до 10% від нинішньої, а Валері Соланс написала "Маніфест суспільства повного знищення чоловіків", і нічого, "це лише сатиричний твір". 

Нині озлоблені агресивні носійки двох Х-хромосом готові на шмаття порвати автомайстерню чи шиномонтаж, які використали голу дівку для реклами на хуторі біля Бздиканьки, проте маніфести та заклики до знищення чоловіків не викликають жодних питань, а жінкині продовжують гордо йменувати себе носіями цієї ідеології. Як і інші людиноненависницькі ідеології, фемінізм не може існувати без зовнішнього ворога, якому приписують гріхи людства — чоловік постає в образі гвалтівника, розпусника, педофіла та тупоголового агресора, який не здатен себе контролювати. Книга датується 2012 роком, на хвилиночку, тож Комарек сильно випередив свій час, адже нині топові бренди світового рівня, такі як Жилетт, не соромляться робити рекламу про "токсичну маскулінність". 

Проте криза зачепила не лише маскулінність — жіночий принцип як такий принижується і висміюється як ніколи раніше, до материнства ставляться зневажливо, як до заняття для тих, хто не здатен ні на що інше. Ідеалом проголошується андрогінність — химерна суміш двох статей: чоловікоподібна сильна, мужня жінка і жіночний, слабкий чоловік. Гендеризм, фемінізм та розмаїті соціальні активізми борються за права індивідів, переходячи всі розумні межі, заперечують відмінності між людьми і домагаються крайньої формалізації всіх стосунків, і цим підривають самісінькі основи суспільства. Руйнування стереотипів направду виявляється заміною старих на нові та "правильні".

Є й згадка про нашого преЗедента: Комарек описує феномен бороди, яка завше асоціювалась з мужністю, дорослістю чи авторитетом, і наводить приклад насмішкуватого виразу — "holobradek"/голобородько означав шмаркача. Прізвисько для серіалу виявилось фрейдистським та чудово описує результативність всіх потуг преЗедента на цій посаді.

Вражає глибока ерудованість автора — щось подібне я бачив хіба у Барбера. Книга пронизана чеським контекстом — вчені, письменники та мислителі — так приємно бачити перед собою людину живу та національну, а не безрідного космополіта, який лиш кається за своє минуле. Як же свіжо це сприймається — щось подібне до того, як, пише Комарек, з полегшенням сприймалась природна мова Вацлава Гавела після довгих років шаблонної комуністичної пафосної риторики. Чехія постає у просторі від часів Австро-угорської імперії та ясновельможного цісаря, через комуністичний період з його імпотентними зусиллями та тотальним симулякром, і аж до Євросоюзу, схибленого на бюрократії та квотуванні. Комарек глузує, що якби Євросоюз дізнався, що серед басків менше кандидатів наук, ніж в середньому по Європі, то всі адміністративні ресурси кинув на ліквідацію цієї відмінності. Схиляю голову перед паном, все так — https://bit.ly/3aApn4m 

Написана у 2012 році книга ні на йоту не застаріла — навпаки, Комарек багато в чому випередив час і говорив про гендерну-феміністичну-лгбт істерію ще до того, як це стало мейнстрімом — принаймні, у тих розмірах, які ми  зараз споглядаємо. Топові світові бренди гноблять чоловіків у хвіст та гриву, змушують їх каятись за всі гріхи людства, презумпція невинності у справах гарасментів вже давно не діє і активістки вільно ламають життя чоловікам https://bit.ly/2IAYzFb. У 2018 році наш уряд прийняв постанову про принципи гендерної рівності, згідно з якою в разі однакової кількості балів перевага надається тому представникові чи представниці, стать якого/якої менше представлена https://bit.ly/2IlQHH9. Фактично, закладено антиконституційний принцип дискримінації за статевою ознакою. Дискримінаційні закони докотились і до виборчого законодавства, яке тепер забороняє реєстрацію партій з малою кількістю жінок https://bit.ly/2xfpnZ2. А ще Комареку напевно би сподобалось, як фею в "Попелюшці" роблять безстатевою, а її роль зіграє фрік-гей https://bit.ly/2VNmdWt, а в мультиках з'являється перший "лгбт-персонаж" https://bit.ly/2IofUAQ, котрого озвучує майже за всіма канонами диктатури толерантності темношкіра лесбійка гіпермаскулінного типу. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

..."Святая Земля" – прототип всех остальных, духовный центр, которому подчинены остальные, престол изначальной традиции, от которой производны все частные ее версии, возникшие как результат адаптации к тем или иным конкретным особенностям эпохи и народа.
Рене Генон,
«Хранители Святой Земли»
* ИЗНАЧАЛЬНАЯ ТРАДИЦИЯ - ЗАКОН ВРЕМЕНИ - ПРЕДРАССВЕТНЫЕ ЗЕМЛИ - ХАЙБОРИЙСКАЯ ЭРА - МУ - ЛЕМУРИЯ - АТЛАНТИДА - АЦТЛАН - СОЛНЕЧНАЯ ГИПЕРБОРЕЯ - АРЬЯВАРТА - ЛИГА ТУРА - ХУНАБ КУ - ОЛИМПИЙСКИЙ АКРОПОЛЬ - ЧЕРТОГИ АСГАРДА - СВАСТИЧЕСКАЯ КАЙЛАСА - КИММЕРИЙСКАЯ ОСЬ - ВЕЛИКАЯ СКИФИЯ - СВЕРХНОВАЯ САРМАТИЯ - ГЕРОИЧЕСКАЯ ФРАКИЯ - КОРОЛЕВСТВО ГРААЛЯ - ЦАРСТВО ПРЕСВИТЕРА ИОАННА - ГОРОД СОЛНЦА - СИЯЮЩАЯ ШАМБАЛА - НЕПРИСТУПНАЯ АГАРТХА - ЗЕМЛЯ ЙОД - СВЯТОЙ ИЕРУСАЛИМ - ВЕЧНЫЙ РИМ - ВИЗАНТИЙСКИЙ МЕРИДИАН - БОГАТЫРСКАЯ ПАРФИЯ - ЗЕМЛЯ ТРОЯНЯ (КУЯВИЯ, АРТАНИЯ, СЛАВИЯ) - РУСЬ-УКРАИНА - МОКСЕЛЬ-ЗАКРАИНА - ВЕЛИКАНСКИЕ ЗЕМЛИ (СВИТЬОД, БЬЯРМИЯ, ТАРТАРИЯ) - КАЗАЧЬЯ ВОЛЬНИЦА - СВОБОДНЫЙ КАВКАЗ - ВОЛЬГОТНА СИБИРЬ - ИДЕЛЬ-УРАЛ - СВОБОДНЫЙ ТИБЕТ - АЗАД ХИНД - ХАККО ИТИУ - ТЭХАН ЧЕГУК - ВЕЛИКАЯ СФЕРА СОПРОЦВЕТАНИЯ - ИНТЕРМАРИУМ - МЕЗОЕВРАЗИЯ - ОФИЦЕРЫ ДХАРМЫ - ЛИГИ СПРАВЕДЛИВОСТИ - ДВЕНАДЦАТЬ КОЛОНИЙ КОБОЛА - НОВАЯ КАПРИКА - БРАТСТВО ВЕЛИКОГО КОЛЬЦА - ИМПЕРИУМ ЧЕЛОВЕЧЕСТВА - ГАЛАКТИЧЕСКИЕ КОНВЕРГЕНЦИИ - ГРЯДУЩИЙ ЭСХАТОН *
«Традиция - это передача Огня, а не поклонение пеплу!»

Translate / Перекласти