Поиск по сайту / Site search

11.11.2020

Let There Be Light від International March of the Living

У ніч з 9 по 10 листопада 2020 р. до роковин Кришталевої ночі десятки синагог України  доєдналися до міжнародної ініціативи Let There Be Light від International March of the Living («Маршу життя») і запалили світло в знак єдності з усім світом у боротьбі проти проявів ненависті і нетерпимості.

Ініціативу активно підтримала Федерація Єврейських Громад України.

«Згадуючи трагічні події Кришталевої ночі в цей важкий, напружений час сучасного життя, найвірніший спосіб побороти зло, розсіяти морок і подолати чвари – це здійснювати більше хороших вчинків і добрих справ, і запалити символічну свічку, від якої в кожному будинку і в кожному серці стане тепліше і світліше, і всім разом сказати: це більше не повториться – Ам Ісраель хай!» – зазначив голова Федерації Єврейських Громад України рабин Меїр Цві Стамблер.

Тим часом зображення синагог зі всього світу, які доєдналися до ініціативи, проєктувалися на стінах Старого міста в Єрусалимі. Серед них і Велика хоральна синагога Києва.

«Світ має засвоїти урок – ніколи не сидіти склавши руки, коли скоюється зло проти нації, народу або релігії, – зазначив Яків Дов Блайх, головний рабин Києва та України, президент Об'єднання іудейських релігійних організацій України і член Наглядової ради Меморіального Центру Голокосту “Бабин Яр”. – Ініціатива Let There Be Light повинна стати дзвінком до пробудження і нагадуванням для всіх про необхідність рішуче реагувати на прояви дискримінації та нетерпимості».

Також у рамках ініціативи послання надії людей зі всього світу проєктувалися на визначні місця релігійного та духовного значення у всьому світі. Серед них послання голови Наглядової ради Меморіального центру Натана Щаранського:

«Прояви антисемітизму в нацистській Німеччині зростали з року в рік, але  світ відмовився бачити, до чого це призводить. Кришталева ніч символізувала перехід від слів до фізичного насильства, в той час як світ як і раніше відмовлявся бачити правду. Все почалося з руйнування синагог і закінчилося винищенням європейського єврейства. Історичний урок в тому, щоб боротися з антисемітизмом з самого початку, і з будь-якими проявами словесної ненависті ще до того, як вона досягла фізичної стадії».

Міжнародна ініціатива Let There Be Light від «Маршу життя» має на меті вшанувати Кришталеву ніч – єврейські погроми, які почалися у ніч з 9 на 10 листопада у 1938 році на території Третього Рейху. Ці погроми стали першою масовою акцією фізичного насилля нацистської влади над єврейським населенням напередодні Голокосту

Комментариев нет:

Отправить комментарий

..."Святая Земля" – прототип всех остальных, духовный центр, которому подчинены остальные, престол изначальной традиции, от которой производны все частные ее версии, возникшие как результат адаптации к тем или иным конкретным особенностям эпохи и народа.
Рене Генон,
«Хранители Святой Земли»
* ИЗНАЧАЛЬНАЯ ТРАДИЦИЯ - ЗАКОН ВРЕМЕНИ - ПРЕДРАССВЕТНЫЕ ЗЕМЛИ - ХАЙБОРИЙСКАЯ ЭРА - МУ - ЛЕМУРИЯ - АТЛАНТИДА - АЦТЛАН - СОЛНЕЧНАЯ ГИПЕРБОРЕЯ - АРЬЯВАРТА - ЛИГА ТУРА - ХУНАБ КУ - ОЛИМПИЙСКИЙ АКРОПОЛЬ - ЧЕРТОГИ АСГАРДА - СВАСТИЧЕСКАЯ КАЙЛАСА - КИММЕРИЙСКАЯ ОСЬ - ВЕЛИКАЯ СКИФИЯ - СВЕРХНОВАЯ САРМАТИЯ - ГЕРОИЧЕСКАЯ ФРАКИЯ - КОРОЛЕВСТВО ГРААЛЯ - ЦАРСТВО ПРЕСВИТЕРА ИОАННА - ГОРОД СОЛНЦА - СИЯЮЩАЯ ШАМБАЛА - НЕПРИСТУПНАЯ АГАРТХА - ЗЕМЛЯ ЙОД - СВЯТОЙ ИЕРУСАЛИМ - ВЕЧНЫЙ РИМ - ВИЗАНТИЙСКИЙ МЕРИДИАН - БОГАТЫРСКАЯ ПАРФИЯ - ЗЕМЛЯ ТРОЯНЯ (КУЯВИЯ, АРТАНИЯ, СЛАВИЯ) - РУСЬ-УКРАИНА - МОКСЕЛЬ-ЗАКРАИНА - ВЕЛИКАНСКИЕ ЗЕМЛИ (СВИТЬОД, БЬЯРМИЯ, ТАРТАРИЯ) - КАЗАЧЬЯ ВОЛЬНИЦА - СВОБОДНЫЙ КАВКАЗ - ВОЛЬГОТНА СИБИРЬ - ИДЕЛЬ-УРАЛ - СВОБОДНЫЙ ТИБЕТ - АЗАД ХИНД - ХАККО ИТИУ - ТЭХАН ЧЕГУК - ВЕЛИКАЯ СФЕРА СОПРОЦВЕТАНИЯ - ИНТЕРМАРИУМ - МЕЗОЕВРАЗИЯ - ОФИЦЕРЫ ДХАРМЫ - ЛИГИ СПРАВЕДЛИВОСТИ - ДВЕНАДЦАТЬ КОЛОНИЙ КОБОЛА - НОВАЯ КАПРИКА - БРАТСТВО ВЕЛИКОГО КОЛЬЦА - ИМПЕРИУМ ЧЕЛОВЕЧЕСТВА - ГАЛАКТИЧЕСКИЕ КОНВЕРГЕНЦИИ - ГРЯДУЩИЙ ЭСХАТОН *
«Традиция - это передача Огня, а не поклонение пеплу!»

Translate / Перекласти